Börja klättra


Välkommen till världens roligaste sport

Att klättra är utmanande för både kropp och huvud, det är en sport som är lätt att prova men svår att bemästra. Säkerheten har högsta prioritet och därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska.

Att lära sig:

Vill du börja klättra? Kul! Det finns flera olika sätt att komma igång.

Bouldering är klättring utan rep på en lägre vägg där en tjock matta dämpar fallen. För denna klättringsform krävs ingen kurs, det går bra att komma till klätterhallen under ordinarie öppettid. Läs säkerhetsföreskrifterna och följ instruktioner från öppethållare. Sen är det bara att ha kul!

Topprep är klättring med rep där personen som klättrar säkras med rep, sele och repbroms av en annan person. För denna klättringsform krävs ett grönt kort för att få säkra. Mer information om hur du tar grönt kort hittar du längre ned på sidan.

Introduktionskvällar, varannan måndag:

JUST NU HAR VI INGA ÖPPNA PROVA-PÅ KVÄLLAR.
BOKA EN ENSKILD PROVA-PÅ:
provapa@visbyklatterklubb.se

För enskilda personer och mindre grupper har vi prova-på kvällar där ni får en kort introduktion till klättring i allmänhet. Ni får prova både bouldering och topprepsklättring där en instruktör säkrar och assisterar er. Under passet får ni låna den utrustning som behövs men tänk på att ha bekväma kläder. Aktiviteten är lämplig från 5år.

Bokning: provapa@visbyklätterklubb.se
Dag & tid: Under ordinarie öppettider
Antal: Enskilda/mindre grupper
Pris: 100kr per person.

Vid frågor skriv till provapa@visbyklätterklubb.se

Prova-på för grupper:

Om ni är en grupp/familj/företag/organisation så anordnar vi en gruppbokning efter era behov. En eller flera instruktörer kommer vara på plats för att säkra och assistera er. Ni får en kort introduktion till klättring i allmänhet och får prova både bouldering och topprepsklättring.

Under passet får ni låna den utrustning som behövs men tänk på att ha bekväma kläder. Aktiviteten är lämplig från 5år.

Bokning: provapa@visbyklatterklubb.se
Dag & tid: Flexibelt
Antal: Grupper från 6 personer och uppåt
Pris: Utefter antal personer och önskemål om tid.

Kurser, grönt och rött kort: 

För att få säkra en annan klättrare behöver du ha ett grönt kort. Det är en grundkurs där praktik varvas med teori. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av klättring för att kunna delta i kursen. Kursen tar ca 6h uppdelat på två tillfällen och följer Svenska Klätterförbundets normer.

Vill du lära dig att ledklättra och ta ett rött kort har vi en fortsättningskurs. Ledklättring innebär att man tar med sig repet upp och klipper in sig längst leden i så kallade mellansäkringar.

Information hittar du här

Har klättrat innan: 

Om du har klättrat innan och redan har grönt kort eller vill bouldra så går det fint att dyka upp under öppettid och lösa inträde eller medlemskap. Välkommen!