Börja klättra


Välkommen till världens roligaste sport

Att klättra kan vara utmanande för både kropp och hjärna, och klättring är en sport som är lätt att prova men svår att bemästra.

Säkerheten har högsta prioritering och därför är det viktigt att man klättrar med personer som är behöriga, eller själv går en kurs och lär sig det man ska.

 

Att lära sig:

Vill du börja klättra? Kul! Det finns flera olika sätt att komma igång.

Introduktionskvällar:

Tillsammans med Gotland Active store anordnar vi introduktionskvällar varannan måndag där du får en kort genomgång av klubbens verksamhet och dess regler, och därefter får klättra så mycket du orkar på boulderväggen. Bouldering är klättring utan rep med en tjock matta som dämpar fallen. Under introduktionskvällen får du låna ett par skor, och mer utrustning behöves inte. Aktiviteten är lämplig från 5 år och äldre.

Bokas här, via Gotland Active store. 

Prova-på:

Du kan även boka en ”prova-på” för att få känna på klättring både med och utan rep, och få en inblick i hur det går till. Du kommer då klättra med en instruktör under hela klätterpasset som tar hand om säkerheten och som hjälper dig nå nya höjder. Här får du prova både bouldering, som nämns ovan, samt klättring med topp-rep, på den högre av de två väggar som finns i silon.

Bokas här, via Gotland Active store. 

Kurser: 

För att få säkra, och hålla i repet när någon klättrar, så behöver du gå en kurs i klättring och klättersäkerhet. Information hittar du i listen ovan, eller här

Har klättrat innan: 

Om du har klättrat innan, och vet hur det går till, så kan du komma ned på valfri öppettid och klättra.